Fluterie

Enthousiaste fluitisten vormen samen het fluitensemble Fluterie.

Fluitensemble Fluterie staat open voor fluitisten op elk niveau. Fluterie stimuleert, enthousiasmeert en biedt de mogelijkheid om het niveau van haar leden te verbeteren. Het ensemble bestaat uit volwassenen met verschillende achtergronden. Wat hen verbindt is de interesse en liefde voor de fluit.

Fluterie staat open voor nieuwe composities en arrangementen. Zo ontstaat door de verschillende instrumenten een rijke schakering in klankkleur en een uniek repertoire. Naast de “gewone” dwarsfluit wordt ook de piccolo, alt- en basfluit bespeeld. De baskant wordt versterkt door een cello. Indien de partituur dit vereist wordt het ensemble uitgebreid met piano en slagwerk.

Fluterie is in september 1999 opgericht door fluitiste en docente Annemieke de Bruijn en heeft als motto: “In je ééntje studeren, samen musiceren.”
Fluterie vierde in 2019 haar 20- jarige jubileum. Met succes nam Fluterie deel aan het jaarlijks nationaal Fluitconcours. Het behaalde in 2001 de eerste plaats in de categorie fluitgroepen, in 2002 de tweede en in 2003 en 2007 de eerste plaats in de categorie fluitorkesten.

Enkele opmerkingen uit het juryrapport: “Verrukkelijk, goede muziekkeuze, enthousiaste uitstraling. Prima, wat moet je er meer van zeggen? Zeer goede presentatie. Muzikaal goed doordacht: jullie maken muziek!”

Fluterie speelt niet alleen bewerkingen, maar ook specifiek voor fluitensemble geschreven werken. Na elk optreden blijkt uit de reacties van het publiek dat Fluterie beschikt over een breed aansprekend repertoire. De muzikale leiding is in handen van Annemieke de Bruijn.

Anno 2023 is Fluterie een kwartet met 4 enthousiaste spelers. Nieuwe spelers zijn welkom !

Repetities vinden 1 x in de 14 dagen plaats op maandagavond van 19.15 – 21.15uur in het conservatorium,
aan de van Essengaarde, te Enschede. Nieuwe leden zijn altijd welkom!