Over Mij

foto_annemiekevervangen
Annemieke de Bruijn studeerde fluit bij Eugénie van der Grinten en Jorge Caryevschi. Ze volgde masterclasses bij András Adorján en traversolessen bij Konrad Hünteler. Sinds 1980 is ze docente aan de Kaliberkunstenschool.

In 1999 richtte ze het fluitensemble Fluterie op, waarvan ze nog steeds dirigent is. Dit ensemble bestaat uit enthousiaste volwassen amateurs die piccolo, fluit, alt- en basfluit spelen, aangevuld met cello en piano. Regelmatig nam dit ensemble met goede resultaten deel aan het Nationaal Fluitconcours.

Annemieke maakt deel uit van Het Nederlands Fluitorkest. Daarnaast vormt ze het duo Flutino met pianiste Els Cozijnsen, met wie ze regelmatig optreedt en (licht)klassieke concerten verzorgt. Van 2010-2013 was Annemieke tevens redactielid van FLUIT, het kwartaaltijdschrift van het Nederlands Fluitgenootschap.

In mei 2012 richtte Annemieke de Bruijn haar eigen bedrijf Flutemotion op, dat Pneumo Pro’s en andere ondersteunende blaasartikelen voor de fluitles verkoopt. Flutemotion is ontstaan uit een actief partnerschap tussen Annemieke de Bruijn en de Amerikaanse fluitiste en pedagoge Kathy Blocki.

 

Ademhaling

Voor het produceren van een zuivere toon is de ademhaling cruciaal. Na vele jaren lespraktijk blijkt dat leerlingen het goed reguleren van de ademhaling erg lastig vinden. Het is bovendien niet altijd even makkelijk dit op de fluit zelf te oefenen. Daarom is Annemieke gaan zoeken naar effectieve, maar tegelijkertijd ook leuke hulpmiddelen om de ademhaling te verbeteren. De hulpmiddelen die Flutemotion biedt zullen leiden tot een verbeterde controle over de blaasrichting en een toename van de blaaskracht. Zowel docenten als leerlingen zijn bijzonder enthousiast over de Pneumo Pro en de andere gadgets. Na het succes van de Pneumo Pro en de gadgets op fluitfestivals in Nederland, Engeland, Luxemburg, Duitsland, Spanje en Slovenië, zijn deze producten nu via deze site te koop.

 

Pneumo Pro

Het voornaamste product van Flutemotion is de Pneumo Pro, hét beste hulpmiddel om de juiste blaasrichting te bereiken, ontwikkeld door Kathy Blocki. De Pneumo Pro wordt voor haar in Europa verspreid door Flutemotion.